به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، ترجمه کتاب «تحقیق در رسانههای جمعی» توسط انتشارات سروش و با همکاری مرکز تحقیقات، مطالعات و سنجش برنامه ای به تازگی برای چهارمین بار منتشر شده و از جمله منابع معتبر در روش های تحقیق در آمریکا به شمار میرود و سال هاست که در آمریکا و سایر کشورهای انگلیسی زبان تدریس می شود.
دو نویسنده اثر، با ذکر مثال های متعدد از حوزه پژوهش های ارتباطات مباحث کتاب را تشریح کرده اند. آنان به جای تاکید بر پیچیدگیهای نظری بر راه حل های پژوهشی عملی تاکید دارند و مناسب ترین فنون پژوهشی را برای یافتن راه حل های واقعی به خواننده معرفی می کنند.
نویسندگان کتاب به شکلی کاملا واضح و در قالب فرآیندی سه مرحلهای که تمرکز آن بیشتر به ارائه راه حلهاست، توانستهاند به پیچیدگیهای نظری و تشریح تحقیقات بپردازند.
در این اثر علاوهبر روش های کمی و آماری، مبحثی نیز درباره روشهای کیفی مطرح شده است. مراحل طراحی پژوهش، اجرای پژوهش، نمونه گیری، فرآیندهای پژوهش (روش های پژوهش کیفی، تحلیل محتوا، پژوهش پیمایشی، پژوهش طولی، پژوهش آزمایشی)، تحلیل داده ها (مقدمه ای بر آمار، آزمون فرضیه، روش ها آماری پایه)، کاربردهای پژوهش (در رسانه های چاپی، در رسانه های الکترونیکی، در آگهی بازرگانی و روابط عمومی، در تأثیر رسانه ها)، و تحلیل داده ها و گزارش دهی (رایانه در پژوهش و اصول اخلاقی و حمایت مالی در گزارش نویسی) فصل ها و بخش های اصلی این کتاب اند و نویسندگان با ذکر مثال های متعدد از حوزه پژوهش های ارتباطات مباحث و فصول کتاب را برای خواننده روشن کرده اند.
در تلاش برای فهم هر پدیده، پژوهشگران باید بدانند که چگونه پژوهش کنند و بدانند از یک عملیات پژوهشی چه کارهایی بر می آید. رویکرد عملی که بیش از همه روش ها در پژوهش رسانه های جمعی کاربرد دارد و مستلزم ارزشیابی نظام مند و عینی اطلاعات است یکی از روش های پژوهش است که در این اثر به آن پرداخته می شود.
حرف اصلی این کتاب این است که پژوهشگر باید تصمیم بگیرد که می خواهد رویکرد توصیفی باشد یا تحلیلی. هدف مطالعه را تعریف کند، منابع موجود را در زمینه تحقیق خود بررسی کند، رویکرد پژوهش، طرح پرسشنامه و نمونه را انتخاب کند، داده ها را تحلیل و تفسیر کند و در آخر تصمیم بگیرد که نتایج را چاپ و منتشر کند یا خیر.
چاپ چهارم این کتاب با ۹۶۰ صفحه و قیمت ۴۴۰ هزار ریال منتشر شده است.
نظر شما